Csibe Bölcsőde

Köszöntünk a Csibe Bölcsőde honlapján. Itt mindent megtalálsz ami a bölcsődénkkel kapcsolatos. Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk.

                                         

                                    Csibe Bölcsőde - Házirend

Bölcsőde címe:  Budapest, XVII., Újlak u. 112.
Telefonszáma: 256 - 14 - 65

Bölcsődevezető: Dauda Gyuláné

A bölcsőde a Gyvt. II. fejezetében megfogalmazott gyermek és szülői jogok figyelembevételével, azok betartásával szervezi meg szakmai munkáját, végzi feladatát.

1.
A bölcsőde naponta reggel 6 órától 10 óráig fogadja az érkező gyermekeket.
Kérjük, hogy 8 - 8:30 között ne zavarják a reggeliztetést, gyermekükkel előtte vagy utána érkezzenek.
A gyermek hazavitelére este 18 óráig van lehetőség. Ezért kérjük, hogy gyermekükért legkésőbb 17:45-ig érkezzenek meg a bölcsődébe.

2.
A bölcsődéből a gyermeket csak a szülő vagy az általa írásban meghatalmazott személy viheti el.
14 éven aluli gyermek e feladattal nem bízható meg.

3.
A bölcsődei átadóban minden gyermeknek külön szekrénye van a ruhák tárolására. Kérjük, hogy csak a legszükségesebb dolgokat tárolják a szekrényben, mert a bölcsődében hagyott illetve a gyermek személyes tárgyaiért felelősséget vállalni nem tudunk.
Bölcsődében a  gyermekek ékszert ne viseljenek.

4.
A gyermekek bölcsődei ruházatáról a szülő gondoskodik. Szükség esetén váltóruhát tud a bölcsőde biztosítani. A még nem szobatiszta gyermekek részére textilpelenkát biztosítunk. Amennyiben a szülő az otthon használt pelenkához ragaszkodik, úgy azt neki kell biztosítani a bölcsődei napirend alapján.

5.
A bölcsődei élet folyamatát a gyermek csoportok napirendje tartalmazza.

6.
A bölcsődeorvos javaslatait: betegség esetén a bölcsődébe járás szüneteltetésére, az otthoni ápolásra és egyéb vizsgálatokra vonatkozóan kérjük betartani.

7.
A bölcsődébe csak egészséges gyermek hozható. A közösség egészsége érdekében lázas (37,5 C és ennél magasabb hőmérsékletű), antibiotikumot szedő, vagy fertőzésre gyanús gyermek a bölcsődét nem látogathatja. A családban előforduló fertőző betegségről a bölcsődét értesíteni kell. Betegség után, vagy hosszabb (3 munkanap) távollét esetén a gyermeket csak orvosi igazolással tudjuk fogadni a bölcsődében.

8.
A gyermek gyógyszer- és ételérzékenységéről a szülő tájékoztassa a bölcsődét, a kivizsgálás eredményét kérjük bemutatni.

9.
Abban az esetben, ha a gyermek napközben megbetegszik a bölcsődében, a gondozónő értesíti a szülőt, illetve a hozzátartozót. Ehhez feltétlenül szükséges a pontos cím és telefonszám. Kérjük, hogy ilyen esetben minél előbb gondoskodjon a gyermeke hazaviteléről, illetve orvosi ellátásáról, ezzel is növelve a mielőbbi gyógyulás esélyeit.

10.
Ha a szülő a gyermekét betegség, vagy más ok miatt nem viszi bölcsődébe, a távolmaradás okát 48 órán belül közölje a bölcsődevezetővel, vagy a helyettessel.

11.
A család és a bölcsőde kapcsolatának erősítésére lehetőséget biztosítunk a szülővel történő beszoktatáson túl a gondozónő - szülő napi találkozásaira, az üzenőfüzeten keresztül történő információcserére, szülői értekezletekre, csoportbeszélgetésekre. Módot adunk a családoknak a bölcsőde életébe való betekintésre is. Kérjük, hogy látogatásuk időpontját gyermekük gondozónőjével előre egyeztessék.

12.
A bölcsőde a szülők közreműködésével érdek-képviseleti fórumot működtet.
Az érdek-képviseleti fórum feladata, hatásköre:
Az érdek-képviseleti fórum az intézmény vezetőjénél véleményt nyilváníthat a gyermeket érintő ügyekben, valamint javaslatot tehet az intézmény alaptevékenységével összhangban végzett szolgáltatások tervezéséről, működtetéséről, valamint az ebből származó bevételek felhasználásáról. Az érdek-képviseleti fórum egyetértési jogot gyakorol a házirend jóváhagyásánál.
Az intézmény vezetője, illetve az érdek-képviseleti fórum a panaszt kivizsgálja és tájékoztatást ad a panasz orvoslásának más lehetséges módjáról. A gyermek szülője, vagy más törvényes képviselője, valamint az intézmény fenntartójához, vagy a megyei gyámhivalalban működő gyermekjogi képviselőhöz fordulhat, ha az intézmény vezetője, vagy az érdek-képviseleti fórum 15 napon belül nem küld értesítést a vizsgálat eredményéről, vagy ha a megtett intézkedéssel nem ért egyet.
Az érdek-képviseleti fórum működésének és választásának részletes szabályait a Budapest Főv. XVII. ker. Önkormányzat többször módosított 25/1998 (IV.17.) számú rendeletének 39/C §-a tartalmazza.

13.
A bölcsődevezető minden hónap második hétfőn 6-14 óráig fogadóórát tart a szülők részére. A bölcsőde pszichológusa előzetes egyeztetés után tudja fogadni a hozzá forduló szülőket.

14.
Az üzenő füzetbe történő bejegyzéseiket szívesen vesszük, akár a gyermek egészségi állapotára, akár a gyermek fejlődésére, vagy otthoni eseményekre vonatkoznak.

15.
Kérjük, hogy az étkezési térítési díjat az előre jelzett napon pontosan fizessék be. Fizetési és egyéb gondjaik esetén keressék a bölcsőde vezetőjét, aki felvilágosítással és segítőkészséggel áll szíves rendelkezésükre.

A házirend betartását köszönjük.

Dauda Gyuláné
bölcsődevezető

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 43
Tegnapi: 10
Heti: 163
Havi: 181
Össz.: 200 320

Látogatottság növelés
Oldal: Házirend
Csibe Bölcsőde - © 2008 - 2019 - csibebolcsode.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »